2012. február 27., hétfő

Egy átlagos ember életének 6 évét tölti az álmok birodalmában. Vajon miért álmodunk, mit üzenhetnek éjszakai látomásaink: a zuhanás, a meztelenség, vagy éppen fogaink elvesztése ?  Itt vannak a jelentése ! olvassátok  :)

Meztelenül nyilvános helyen
Az iskolában, munkahelyen, vagy valamilyen társadalmi eseményen hirtelen rádöbbenünk, hogy elfelejtettünk felöltözni, s anyaszült meztelenek vagyunk.
Jelentése: valamit rejtegetünk, vagy úgy érezzük, hogy időnként túlságosan kitárulkozunk, de azt is jelentheti, hogy nem vagyunk felkészülve valamire (például egy prezentációra, vizsgára), s attól tartunk, hogy lebőgünk mások előtt.
Ha az álmunkban rajtunk senki sem veszi észre ruhátlanságunkat, félelmeink nem megalapozottak.
Ha nem zavar minket a meztelenségünk, az arra utal, hogy elégedettek vagyunk önmagunkkal, ha viszont szégyenkezünk, akkor sebezhetőnek érezzük magunkat.
Zuhanás
Zuhanunk, zuhanunk, majd felébredünk.
Ez a gyakori álom bizonytalanságot, szorongást szimbolizál. Úgy érezzük, a dolgok kicsúsznak a kezünkből, ellenőrizhetetlenné válnak, nem tehetünk semmit, hogy megállítsuk az eseményeket.
Gyakran valamilyen kudarcélmény áll a háttérben, úgy érezzük nem tudunk megfelelni, s félünk a következményektől, amelyeket már nem mi irányítunk – például hogy elveszítjük a munkahelyünket.
Repülés
A repülés kellemes álom.
Azt jelenti, hogy az álmodó a csúcsponton van, uralja a dolgait, vagy talán épp most nyert új perspektívát az élete. Úgy érzi, senki és semmi nem tudja most legyőzni.
Ha az álmában nehézséget okoz fennmaradni a levegőben, akkor valami vagy valaki még útját álja annak, hogy teljesen uralja az életét. Ha attól tart, hogy lezuhan, lehet, hogy meg kell bírkóznia egy kihívással.
Hajsza
Szorongató, ijesztő érzés, amikor valaki üldöz álmunkban.
Általában arra utal, hogy elfutunk a problémák elől. Külső – például munkahelyi – vagy megoldatlan belső problémák – például túlzott alkoholfogyasztás – is a nyomunkba eredhet álmunkban.
Vizsgázni, vagy elfelejteni vizsgázni
Nagyon gyakori álom, hogy hirtelen rádöbbenünk, most kellene vizsgáznunk, de valami megakadályoz minket ebben. Futunk át a folyosón, s nem találjuk az osztályteremet, vagy nem ír a tollunk, nincs időnk kitölteni a feladatsort stb.
Jelentése: valamilyen kihívással találtuk szembe magunkat – vagy úgy érezzük, vizsgáztatnak –, de nem tartjuk magunkat elég felkészültnek. Utalhat arra is, hogy figyelmen kívül hagytunk valamit, amire fontos lett volna odfigyelni.
El akar futni, de nem tud
Az üldözéses álmokban gyakori, hogy el akarnánk menekülni, de a lábaink nem mozdulnak, vagy hiába futunk, tapodtat sem jutunk előre.
Jelentése: túl sok mindent akarunk egyszerre tenni, de nem haladunk velük.
Kieső fogak
Álmában úgy érzi, van valami a szájában, kiköpi, s a fogát találja a tenyerében. Majd még egyet, míg végül az összes foga kihullik.
Jelentése: Fogaink elvesztése szégyenérzettel tölt el, aggódunk a kinézetünk miatt, vagyis tartunk attól, hogy mások hogyan látnak minket.
Más értelmezések szerint a fogak hatalomérzést és a kommunikációs képességet szimbolizálják. Kihullásuk rontja a beszédképességet, márpedig ha nem tudjuk szavakba önteni a gondolatainkat, veszítünk hatalmunkból. Lehet, hogy úgy érezzük, egy bizonyos helyzetben erőtlenek vagyunk, nem tudjuk megfelelően kifejezni a véleményünket vagy érvényesíteni az akaratunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése